Kategoriler

Popüler Etiketler


Ayşegül Aldinç

Bu sayfada en popüler Ayşegül Aldinç resimleri yada videoları yer almaktadır. hosvakit.comBizi takip edin..

Bu galeride 6 resim bulunmaktadır.

Ayşegül Aldinç resimleri ve biyografisi

Ayşegül Aldinç kimdir

1962 yılında İstanbul’da doğdu.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de 1981 Eurovision Şarkı Yarışması’ndaTürkiye’yi, Modern Folk Üçlüsü ile birlikte seslendirdiği Dönme Dolapisimli şarkıyla temsil etmiştir.

Önemli filmleri:

Katırcılar (Şerif Gören), Yağmur Kaçakları (Yavuz Özkan), Ağrı’ya Dönüş (Tunca Yönder), Yeşil Bir Dünya (Faruk Turgut), Gerilla (Osman Sınav)

Ödülleri: Altın Koza (en iyi kadın oyuncu, İstek Vakfı (en iyi kadın şarkıcı), Kıbrıs Gazeteciler Derneği (en iyi kadın şarkıcı)

Diskografi

45’lik

Dönme Dolap – Miras (1981)
Albüm (MC/CD)

Ve Ayşegül Aldinç (1988)
Benden Söylemesi (1991)
Alev Alev (1993)
Söze Ne Hacet (1995)
Nefes (2000)

Tribute

Bir Sevgi Yeter (2000)
Şarkılar Bir Oyundur (2000)
41 Kere Maşallah (2006)


Ayşegül Aldinç

Menü

Yardım

Hakkımızda

Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz. İzni yasak olan ya da patentli yayın içeren foto tespit ettiğinizde admin@hosvakit.com adresi ile net açıklayıcı bir şekilde iletişime geçmeniz yeterlidir.

Copyright © Ünlü resimleri, Manzara resimleri, Oyuncu kadro resimleri, Manken resimleri, Bu tarz benim, Ünlülerin biyografileri